Top 3 cele mai rapide mașini electrice din lume

În ultimul deceniu, popularitatea vehiculelor electrice a progresat semnificativ, la fel și performanțele. Cu aproximativ 10 ani în urmă, singurul EV „rapid” pe care l-ai fi putut obține a fost Tesla Roadster, însă acum, odată cu apariția revoluției electrice, producători auto mai vechi, dar și branduri noi depun eforturi continue de a lansa pe piață tot mai multe vehicule cu emisii zero.

Indiferent de mărime, forme sau specificații tehnice, în prezent există o mulțime de opțiuni din care puteți alege. Iată topul celor mai rapide vehicule electrice aflate la vânzare sau care se pregătesc pentru debut în viitorul apropiat: 

Îndreptându-se rapid către cel de-al patrulea an de producție, Tesla Model 3 este unul dintre cele mai apreciate modele pur electrice atât în ceea ce privește specificațiile, cât și prețul. Noul Model 3 Long Range 2021 costă mai puțin de 41.000 de euro și oferă performanțe asemănătoare vehiculelor mult mai scumpe, cum ar fi Taycan.

Porsche Taycan Cross Turismo este versiunea mai robustă și cu frână de tragere a sedanului sportiv Taycan. Spre deosebire de Taycan 4S, Taycan Cross Turismo 4S ajunge la un preț de pornire mai mare cu 5.330 de euro, însă clienții primesc acumulatorul de 93,4kWh și mult spațiu de stocare. 

Pe locul trei se situează Audi e-tron GT, un sedan sport electric care urmează să fie livrat în curând. Vehiculul prezintă un design elegant și împarte aceeași platformă cu Taycan. E-tron GT vine cu un pachet de baterii mai mare de 93,4 kWh, dar care poate fi inclus opțional și pe modelul Taycan. În ciuda faptului că este un model entry-level, e-tron GT de are o viteza sa maximă de 152 km / h și poate accelera la 60 km în mai puțin de patru secunde.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>