Toyota dezvolta un nou motor alimentat cu hidrogen

Producatorul de automobile lucreaza la un propulsor alimentat cu hidrogen de 1.6 litri turbo care este disponibil in prezent pe modelul GR Yaris, destinat in special curselor de anduranta. Noua decizie reprezinta inca un pas mai aproape de a obtine neutralitatea emisiilor de carbon pana in a doua jumatate a secolului curent. 

Toyota a lansat modelul Mirai, primul vehicul de serie alimentat cu hidrogen al marcii, in cadrul Salonului Auto din Los Angeles, acum mai bine de sapte ani. Spre deosebire de sistemul de propulsie al modelului Mirai ajuns in Europa in anul 2015, noul propulsor dezvoltat de japonezi este la baza un motor standard, cu combustie interna.  

Motorul de 1.6 litri turbo preluat de pe noul GR Yaris a beneficiat de cateva modificari, astfel ca inginerii de la Toyota au montat un sistem alimentare si unul de injectie, care permit arderea hidrogenului in locul carburantilor. 

Potrivit companiei, noul propulsor pe baza de hidrogen va fi instalat pe o masina de curse pentru a-si demonstra performanta in cadrul campionatul de anduranta Super Taiku din Japonia. 

Din comunicatul de presa oficial reiese faptul ca unul dintre obiectivele de viitor ale producatorului japonez este acela de a instala un astfel de model ecologic pe orice vehicul de strada, asigurand, totodata, placerea de a conduce. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

1 thought on “Toyota dezvolta un nou motor alimentat cu hidrogen”

Comments are closed.