BMW se pregătește să lanseze un X5 propulsat cu hidrogen în 2022

Producătorul intenționează să dezvăluie anul viitor SUV-ul iX în ediție limitată, care funcționează pe bază de hidrogen. Directorul executiv al companiei a declarat într-un comunicat de presă că BMW continuă să cerceteze alternative cu emisii zero la mașinile cu baterie electrică, astfel că noul vehicul vine alimentat cu două motoare electrice care produc 496 de cai putere. 

La reuniunea anuală a acționarilor companiei, Oliver Zipse a declarat că firma se pregătește de producția noului SUV x5 alimentat de combustibil cu hidrogen care va apărea, pentru început, pe piața americană. 

Cea mai mare parte a industriei auto își concentrează eforturile pe dezvoltarea de mașini electrice cu baterii pentru a îndeplini standardele de emisii mai stricte impuse de Europa și China, însă BMW este unul dintre puținii producători auto care vede în prezent posibilități pentru adoptarea în masă a combustibilului pe bază de hidrogen, cu toate că această opțiune oferă o autonomie mai mare decât mașinile electrice cu baterie.

În prezent infrastructură de alimentare nu este suficient de dezvoltată pentru a sprijini adoptarea în masă a tehnologiei. La sfârșitul anului trecut producătorul Toyota și-a dezvăluit modelul Mirai, mașina electrică cu combustie de hidrogen într-un nou impuls de promovare a tehnologiei cu emisii zero pe fondul cererii în creștere rapidă pentru vehicule electrice.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>