Renault sarbatoreste 60 de ani de la debutul modelului 4 cu lansarea unui nou model

Modelul Renault 4 implineste 60 de ani de la lansare in 2021, astfel ca producatorul francez isi doreste sa serbeze aniversarea prin prezentarea unei noi versiuni. Mai departe se asteapta si ca modelul 5 sa fie reinventat ca un EV compact în stil retro pentru 2025. 

Modelul 4 a fost lansat în 1961 ca prima masina de familie cu tractiune fata si a fost conceput pentru a rivaliza cu Citroën 2CV, care avea un motor mai puternic si oferea un rafinament imbunatatit fata de competitorul sau direct, mentinandu-si simplitatea si accesibilitatea. 

In numai patru ani de la lansare Renault a vandut un milion de unitati, incasand castiguri constante de pe urma a opt milioane de vanzari în 100 de tari, pe o perioadă de productie de 34 de ani. 

Printre evenimentele planificate de către Renault pentru a marca cea de-a 60-a aniversare, se anunta o expozitie de colectie de patrimoniu, videoclipuri in stil documentar si o aparitie a masinii originale la Festivalul de Film de la Cannes care va avea loc in luna iulie.

Producatorul modelului a promis o dezvaluire surpriza în noiembrie 2021, care ar putea viza, initial, segmentul comercial caruia i se adreseaza versiunea 4.

Versiunea imbunatatita a modelului 4 va folosi noua arhitectura a vehiculelor electrice CMF-B si, la fel ca modelul 5, se va baza puternic pe un design retro, inspirational, insa cele două masini vor fi orientate spre segmente diferite. Noul model va fi introdus in segmentul de crossover compact, facand parte din conceptul Mégane eVision, care va ajunge pe piata in 2022.  

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Leave a Comment