O prezentare Tesla arata ca noile vehicule de 25.000 de dolari vor avea baterii LPF

Elon Musk a vorbit despre un nou vehicul electric, în valoare de 25.000 de dolari, la Tesla Battery Day, dand de inteles ca noua masina electrica va fi dotata cu noua baterie, avand 4680 de celule.

Momentan, se lucreaza la noua baterie si aceasta urmeaza sa fie echipata pe autoturismele Tesla în viitorul apropiat, potrivit unei prezentări Tesla derulate în cadrul evenimentului. Initial, doar vehiculele utilitare, cum ar fi Cybertruck și Semi, vor avea bateriile 4680, pe cand vehiculele Tesla actuale vor ramane cu cele 2170 de celule momentan. 

Conform rapoartelor Tesla, bateriile bazate pe fier au o durata mai lunga de viata, la fel ca in cazul bateriilor LPF (Power Long Battery). Excluzand Tesla in valoare de 25.000 de dolari si versiunea dedicata pietei auto din China a modelului 3 care folosesc aceste baterii, se pare ca si Tesla Megapacks le va folosi. Tot la capitolul acesta, bateriile cu nichel si mangan sunt folosite, in special, pentru a parcurge distanțe lungi. Acestea sunt celulele NMC 2170 sii se afla in toate masinile actuale Tesla si pe Powerwalls. 

Tot din prezentare, reiese faptul ca celulele 4680 sunt numite „nichel ridicat” si sunt destinate modelelor Cybertruck si Semi, ambele fiind vehicule pentru activitati grele. Astfel, cu cat sunt mai usoare, cu atat creste masa maxima autorizata.

Tesla considera ca se poate apuca imediat de productia noului vehicul electric in valoare de 25.000 de dolari care sa foloseasca LFP. In ciuda faptului ca autoturismul nu va utiliza cele 4680 de celule, va avea piese turnate și pachetul de baterii ca parte a structurii modelului. 

Diferentele reprezinta numai 7% din reducerea de 56% a pretului bateriilor pe kWh. Aplicate unei substanțe chimice mult mai ieftine, aceste economii pot aduce pretul masinii la obiectivul pe care Tesla si l-a propus.

Cu alte cuvinte, versiunea chinezeasca Tesla 3 LPF ne va spune mult mai multe despre viitorul Tesla entry-level, decat vor face bateriile 4680 in acest moment. Insă, lucrurile nu se pot schimba pana cand, in cele din urma, este dezvăluit unde va fi produs pentru ca nu este clar in acest moment care este planul gigantului american. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Leave a Comment