Nissan sarbatoreste un milion de vanzari de crossover-uri in Marea Britanie

Modelele Qashqai si Juke, construite în Marea Britanie, au reprezentat 93% din vanzarile SUV-urilor britanice ale companiei. 

De cand a fost lansata prima generatie Qashqai, in decembrie 2006, Nissan a vandut peste un milion de unitati in Marea Britanie si a spus ca este prima marca de masini care a atins acest record. 

In cei sapte ani de productie, primul model Qashqai a fost vandut in 246.994, pe care succesorul sau le-a depasit cu 373.014 de unitati. Cele doua generatii ale modelului Juke au inregistrat, pana acum 313.000 de vanzari, iar versiunea X-Trail a fost vandut in 67.062 de unitati de la lansarea sa din 2014. Pentru a sarbatori victoria, Nissan a invelit in platina cate un exemplar din fiecare categorie, ca referinta la premiul obtinut de artistii muzicali care reusesc sa ajunga la performanta de a vinde un milion de discuri. 

Cele doua masini sunt considerate pionierii segmentelor crossover, Qashqai fiind clasata in top trei cele mai bine vandute masini din Marea Britanie, Juke facand parte din categoria celor mai populare masini din segmentul B. Ambele modele reprezinta 93% din totalul vanzarilor de crossover Nissan din UK. Construite in Sunderland, Qashqai este cea mai mare masina fabricata din Marea Britanie, cu peste trei milioane de exemplare, din 2006, in timp ce versiunea X-Trail cu volum mai mic este construita doar la Kyushu, in Japonia. 

Noua versiune Qashqai, care va fi dezvaluita pe 18 februarie, va da start liniei de productie in Suderland, la sfarsitul acestui an, prevazandu-se ca exista deja peste 1.000.000 de clienti loiali si pasionati ai brandului. Andrew Humberstone, directorul companiei, anticipeaza ca va reproduce succesul masinii actuale, printr-un model grozav si care sa se diferentieze de versiunea anterioara, dar care sa pastreze acelasi ADN. 

Odata cu lansarea noului model electric Ariya, gama de crossover-uri Nissan va creste in curand. Modelul va fi construit în Japonia, iar in urmatoarele lui va putea ajunge in reprezentante. Ariya va rivaliza cu Volkswagen ID 4 si Tesla Model Y, avand o autonomie de pana la 500 km si o varianta de performanta de 389 CP. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Leave a Comment