Ferrari Purosangue 2023 intra in lupta SUV-urilor

Succesul vehiculelor precum Rolls-Royce Cullinan, Lamborghini Urus si Bentley Bentayga dovedeste faptul ca SUV-urile aduc mai multe castiguri in ultimul timp. Se vehiculeaza ca Purosangue va debuta, cel mai probabil, la spectacolul auto de la Geneva din martie, asta doar daca se vor ridica restrictiile. Nu s-au dezvaluit prea multe informatii despre cum va arata noul model, dar conform unui raport al publicatiei britanice Autocar, designul SUV-ului a fost deja finalizat de Ferrari. 

Purosangue va fi construit pe o arhitectura scalabila, care poate gestiona un motor V6, V8 si chiar un V12. Chiar daca motorul V8 de 3.9 litri alimenteaza in prezent o serie de modele Ferrari, printre care F8 Tributo, Roma si Portofino, atingand peste 700 CP, cel mai probabil, Purosangue va fi alimentat numai cu combustie interna. 

Chiar daca Ferrari a incercat sa dezvolte pentru modelele FF sii GTC4Lusso un sistem de tractiune integrala, care sa aiba o cutie de viteze independenta pe puntea din fata, se preconizeaza ca Purosangue va avea un sistem hibrid benzina-electric. Asta inseamna ca cele doua motoare electrice de pe puntea din fata vor alimenta rotile, iar puterea de la motorul cu ardere interna va fi transmisa in spate. 

Sursele spun ca Purosangue va fi un SUV cu patru locuri de dimensiuni similare modelele Aston Martin DBX si Lamborghini Urus, care va avea un ampatament de putin sub 120 de inci si o lungime totala de aproximativ 195 de inci, cifre asemenatoare folosite in designul Maserati Levante. 

O intrebare la care nu s-a oferit un raspuns convingator, este aceea daca Purosangue va functiona ca un Ferrari. Compania doreste ca noul model sa faca parte din categoria masinilor sale sport. Ca acest lucru sa se intample, cel mai probabil, producatorul italian va incerca sa mentina dimensiunea si greutatea modelului la minimum. Rotile masive si cauciucul lipicios vor ajuta in moderarea puterii. SUV-ul va avea motoare electrice, dar si o versiune imbunatatita a directiei rotilor din spate, la fel ca in cazul modelului GTC4Lusso.

Debutul Purosange va avea loc in SUA la sfarsitul anului 2022 sau chiar inceput de 2023. Totodata, Enrico Galliera Ferrari, seful marketingului de vanzari, a anuntat ca preturile vor creste semnificativ in urmatorii ani. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Leave a Comment