BMW M4 CSL va fi lansat mai devreme

La fel ca in cazul versiunii M3 CSL, productia va fi extrem de limitata. Avand in vedere ca ultimul CSL a iesit cu zece ani inainte ca seria 3 Coupe sa treaca la familia 4er. M3 CSL Coupe 2004, a trecut ceva timp de cand cand BMW a avut un Coupe Sport Leichtbau in linie. 

CSL isi face, in sfarsit, revenirea mult asteptata. Potrivit unui expert BMW, un model M4 CSL va fi lansat inca de anul viitor, iar Bimmer Post, veteran al forumurilor autorul, sustine ca anul 2022 va fi o perioada de productie foarte scurta. Nu se stie cate unitatii vor fi construite, insa sunt sanse sa se vanda mai putin de 1.000 de exemplare. 

Se asteapta ca modelul M4 CSL sa se ridica la inaltimea asteptarilor. In fabricarea acestuia, inginerii BMW vor folosit versiunea cu tractiune spate, echipata cu cutia de viteze manuala si vor introduce un generator de curent M4 cu rezervor de benzina, ce va face ca modelul sa atinga o greutate de 1.674 kg, cu 34 kg mai greu decat cu versiunea anterioara M4 cu DCT. 

FILE PHOTO: A logo of German luxury carmaker BMW, is seen ahead of the company’s annual news conference in Munich, Germany, March 20, 2019. REUTERS/Michael Dalder/File Photo

Chiar daca versiunea originala M3 E30 era cu aproximativ 500 kg mai usoara cand a iesit in a doua jumatate a anilor 1980, echivalentul sau modern compenseaza cresterea in volum, noul model avand o putere mai mare, avand o arhitectura mai sigura, mai practic si mai avansata. Nu se stie cu exactitate cata greutate va pierde M4 CSL, insa modelul anterior M3 CSL a scazut in greutate cu aproximativ 100 kilograme in comparatie cu modelul  M3 obisnuit, disponibil in generatia E46. 

In baza unui raport oficial, se estimeaza ca productia masinilor va incepe pe la mijlocul anului 2022, insa mai multe detalii despre modelul M4 CSL se vor afla cu cateva luni inaintea debutului. Totusi, exista mari sanse ca noua versiune sa apara inca de la inceputul anului viitor. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Leave a Comment