Volvo și Northvolt vor construi o nouă fabrică europeană până în 2026

Start-up-ul suedez va furniza celule de alimentare pentru vehiculele electrice de ultimă generație de la Volvo, XC60 fiind primul model cu emisii zero care va beneficia de noua tehnologie în 2024. Producătorul auto intenționează să furnizeze inițial 15GWh de baterii pe an din instalația Skellefteå existentă la Northvolt din 2024, odată lansarea modelului electric, înainte ca noua facilitate de dimensiuni mari să intre în funcțiune cu o producție anuală țintită de 50GWh.

Compania suedeză își propune ca până la mijlocul acestui deceniu, jumătate din vânzările sale la nivel global să fie mașini pur electrice, iar din 2030 va renunța complet la motorul cu ardere. Mai multe decât atât, producătorul auto afirmă că metodele de această metodă de producție durabilă a bateriilor Northvolt vor contribui la reducerea impactului negativ asupra mediului. 

Noua fabrică, a cărei locație nu a fost încă decisă, este planificată să fie alimentată în întregime cu energie regenerabilă. Mai multe detalii despre strategia Volvo și planurile de producție a bateriei vor fi dezvăluite la evenimentul său „Volvo Cars Tech Moment” din 30 iunie.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>