Volvo și Northvolt pun bazele unui nou centru de cercetare și dezvoltare pentru baterii în Göteborg

Producătorul auto și partenerul său suedez specializat în baterii vor deschide anul viitor un nou centru de cercetare și dezvoltare în Göteborg, ca prim pas într-o strategie de circa 2,5 miliarde de lire sterline în producția de noi baterii pentru viitoarele modele electrice din gama Volvo. 

Compania spune că noua unitate de cercetare va face din Volvo una dintre puținele mărci de automobile care a făcut ca dezvoltarea și producția celulelor bateriei să facă parte din capacitățile sale de inginerie end-to-end. Cele două firme partenere au semnat acum un acord obligatoriu prin care se angajează în crearea unui joint venture pentru dezvoltarea și producția de baterii EV, după ce au anunțat planuri de colaborare la începutul acestui an. 

Lucrările la noua fabrică vor începe din 2023, însă pentru a atinge o funcționalitate la capacitate maximă de 50 GWh pe an, până în 2026, producătorul scoate nu mai puțin de 3.000 de locuri pe piața muncii. Bateriile vor fi folosite în viitoarele generații de mașini pur electrice de la Volvo și Polestar, începând cu succesorul modelului actual XC60. Producătorul auto își propune ca 50% din vânzările sale globale să fie mașini pur electrice până la mijlocul acestui deceniu, urmând ca din 2030 să renunțe complet la motorul cu ardere internă. 

Sursă: autocar.co.uk

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>