Volvo ofera angajatilor 24 de saptamani de concediu pentru cresterea copilului

Toti angajatii Volvo care au petrecut cel putin un an in cadrul companie vor primi 24 de saptamani de concediu parental de la inceputul lunii aprilie. Politica „Legamant familial” le va oferi angajaților 80% din salariul de baza pentru acea perioada si, indiferent de sex, concediul poate fi luat oricand in primii trei ani de la nasterea copilului. 

Producatorul auto are peste 40.000 de angajati la nivel mondial, iar in prezent, personalul de sex feminin are dreptul la sase luni fara munca, insa Volvo respecta si legile locale atunci cand vine vorba de timpul liber alocat viitorilor tati. In urma programului pilot, desfasurat in regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) in 2019, 46% dintre persoanele care au solicitat concediu parental in proces au fost tati. 

Indemnizatia de concediu parental Volvo se aplica tuturor parintilor inregistrati legal, adoptivi si surogat, precum si asistentilor maternali. Sunt eligibili si parintii care nu dau nastere si cuplurile de acelasi sex. Compania a stabilit, de asemenea, un set de masuri pentru a incuraja adoptarea si a promis sa impartaseasca rezultatele sale cu alte companii, in speranta ca multe dintre acestea vor adopta politici similare. 

Articolul precedent

Kia EV6 2021 mai rapida si mai puternica decat Porsche Taycan 4S

Editiile speciale Fiat Hey Google vin cu asistenta vocala

Articolul urmator