Volvo a anunțat că suspendă livrările de mașini către Rusia din cauza războiului din Ucraina

Ca urmare a luptelor de săptămâna trecută din Ucraina, producătorul suedez a declarat că nu va mai livra automobile Rusiei. Volvo este primul constructor auto care a făcut un astfel de pas. 

Compania și-a anunțat decizia într-un comunicat de presă, invocând „riscurilor potențiale asociate cu tranzacțiile de bunuri cu Rusia, inclusiv a sancțiunilor impuse de UE și SUA”. Totodată, producătorul a subliniat faptul că „nu va mai livra niciun autoturism pentru piața din Rusia până la noi notificări”. 

În 2021, compania a vândut aproximativ 9.000 de mașini în Rusia și intenționează să construiască o nouă fabrică pentru a-și îndeplini obiectivul de a produce 1,2 milioane de mașini pe an. Pe continent european, Volvo operează în două fabrici: una în Suedia și cealaltă în Belgia. 

Cooperarea lui Kamaz cu Daimler Truck, divizia de camioane Mercedes-Benz, a fost de asemenea suspendată, însă acest lucru nu a fost confirmat deocamdată. Scania, un producător suedez de camioane, a confirmat că livrările către Rusia au fost oprite. În plus, firma de anvelope Nokian și-a mutat operațiunile de producție din Rusia în Finlanda. 

Războiul din Ucraina începe să aibă un impact tot mai mare asupra sectorului auto din Rusiei, dar și la nivel mondial. Volkswagen a anunțat recent că va stopa temporar producția de la două uzine din Germania din cauza lipsei de componente obținute din Ucraina. În urma impunerii unor sancțiuni economice dure, AvtoVAZ și alți producători de automobile ruși au început să-și majoreze prețurile. 

Sursă: lifenews.ro

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>