Volkswagen va lansa un nou EV de 20.000 de euro in 2025

Inca de anul trecut, producatorul german a anuntat ca lucreaza la dezvoltarea unei noi versiuni a platformei MEB-Lite, destinata exclusiv masinilor cu baterii mai mici, avand o capacitate de maxim 45 kWh. Nemtii au in plan lansarea unui hatchback electric de dimensiuni mai mici a modelului VW Polo, iar potrivit companiei noul EV de 20.000 de euro, pozitionat sub ID.3, va fi lansat cel mai devreme in 2025, sub noua strategie Volkswagen „Accelerate”. 

Pe scurt, aceasta are in vedere o accelerare a procesului de electrificare la nivelul intregii game de vehicule, astfel incat pana in 2030 vanzarile sa fie dominate de versiunile electrice. 

O parte dintre cele mai importante obiective ale strategie Volkswagen includ o serie de imbunatiri cu privire la reducerea emisiilor de CO2, astfel ca producatorul are in plan sa mareasca productia de vehicule hibride si electrice pana la sfarsitul deceniului. 

Se estimeaza ca Volkswagen va investi circa 16 miliarde de euro in electromobilitate, hibridizare si digitalizare pana in 2025, iar pana in 2030, compania vrea sa lanseze pe piata cate un vehicul electric in fiecare an. 

Totodata, o noua platforma pentru vehicule de performanta va fi introdusa in 2026, iar pararel cu aceasta, compania va continua dezvoltarea motoarelor cu ardere interna pentru modelele Golf, Tiguan, Passat si T-Roc. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>