Volkswagen poartă mai multe discuții pentru separarea și listarea mărcii Porsche 

Grupul Volkswagen a declarat că intenționează să-și transfere divizia profitabilă Porsche la o companie separată cu propria sa listă de acțiuni. Tranzacția l-ar ajuta pe producătorul de automobile să strângă bani pentru a investi în vehicule electrice. În prezent, Porsche deține 31.4% din acțiunile Volkswagen și are drept de vot majoritar în cadrul grupului german.

În urma informațiilor transmise de Volkswagen AG reiese faptul că cele două părți negociază crearea unui Acord Cadru, care ar urma să fie aprobat de Consiliul de Supraveghere și de Consiliul de Administrație al Grupului. Tranzacția ar genera capital pe care Volkswagen l-ar putea folosi pentru a gestiona o tranziție costisitoare către vehiculele electrice, dar ar reduce și cota companiei din profiturile Porsche. Este posibil ca Volkswagen să păstreze o parte din acțiuni, deși nu se cunoaște încă dimensiunea exactă a acestora. 

Potrivit rapoartelor, valoarea mărcii Porsche este estimată la 60 de miliarde de euro, în timp ce valoarea Grupului Volkswagen este de 112 miliarde de euro. Porsche a dorit să fie listată pe bursă ca o sursă de finanțare de foarte mult timp, însă Volkswagen a refuzat acest lucru în repetate rânduri. Se pare că Porsche deține cel mai mare număr de acțiuni în cadrul grupului, bucurându-se de un drept de vot majoritar în proporție de 53.3%. 

Sursă: nytimes.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>