Viitorul sedanurilor Jaguar este incert

Thierry Bolloré, noul lider Jaguar si Land Rover a anuntat astazi un nou plan care priveste modele Jaguar, iar din 2025 producatorul britanic intentioneaza sa vanda doar autoturisme electrice. Aceasta idee face parte din cadrul unui plan pe care il numeste „Reimaginare” care presupune ca Jaguar sa elimina total emisiile de carbon pana in 2039. Tranzitia Jaguar catre autoturisme exclusiv electrice presupune ca fiecare dintre modelele sale sa se bazeze pe o arhitectura pur electrica. 

Cu toate ca Bolloré nu a oferit multe informarii referitor la viitorul electric al marcii pe care o prezinta, acesta a precizat ca ofera libertate totala designerilor pentru a veni cu idei care sa fie inedite. In schimb, acest proces de electrificare a tututuror autoturismelor brand-ului va duce la diminuarea numarului de modele existente. Acest lucru presupune ca noul model XJ sa nu faca parte din aceasta categorie exclusivista de electrificare. Cu alte cuvinte, fanii marcii nu se vor putea bucura de o versiune electrica a popularului sedan de lux. 

In schimb, Land Rover se va bucura de noi platforme, una dintre acestea fiind Arhitectura Modular Longitudinala pe care se bazeaza modelele hibrid si cele pur electrice, urmand ca mai apoi sa fie utilizata si Arhitectura Modular Electrica. Vor fi sase variante pur electrice care vizeaza modelele din familia Land Rover, adica Range Rover, Defender si Discovery. 

Cu alte cuvinte, pana la mijlocul acestui deceniu Jaguar va fi supus unui amplu proces de reinventare pentru a deveni un brand de lux complet electric, ceea ce presupune ca *viitorul modelelor sport electrice este incert.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>