Versiunea electrică a crossover-ului compact Ford Puma va fi lansat în 2024

Producătorul american de automobile a anunțat oficial că modelul compact Ford Puma va câștiga o versiune complet electrificată în 2024. Cu toate acestea, specificațiile tehnice rămân încă nedezvăluite, Stuart Rowley, șeful diviziei Ford Europa declarând că Puma EV nu va utiliza platforma MEB a Volkswagen, ci va fi susținută în continuare de arhitectura Ford Fiesta, decizie care ridică semne de întrebare cu privire la viitorul modelului. 

Puma a fost cotată drept cea mai bine vândută mașină Ford în Marea Britanie anul trecut. A detronat Fiesta, care a suferit o scădere a vânzărilor, fiind puternic afectată de penuria de semiconductori și de închiderea fabricilor. Urmările au fost atât de severe, încât modelul a ieșit din topul celor mai bine vândute 10 mașini din Marea Britanie pentru prima dată în 12 ani. Succesul lui Puma a continuat, astfel că la nivel european s-au înmatriculat 134.431 de unități. 

Puma EV din 2024 reprezintă cel mai recent pas în strategia de electrificare a companiei, care va implica o investiție de 22 de miliarde de dolari până în 2025. Firma a electrificat deja câteva dintre cele mai importante vehicule ale sale, inclusiv Mustang, F-150 și Transit. Ford vizează, de asemenea, neutralitatea emisiilor de carbon la nivel european până în 2035, în conformitate cu Acordul de la Paris privind climă. O parte a strategiei sale este colaborarea strânsă cu alți producători de mașini, inclusiv investiția estimată la 500 de milioane de dolari în start-up-ul de vehicule electrice Rivian.

Sursă: autocar.co.uk

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>