Versiunea break a noului Peugeot 308 va debuta pe piață auto în prima parte a anului viitor

Producătorul francez a dezvăluit primele informații despre varianta break a modelului 308, care se estimează că va apărea pe piața auto în a doua jumătate a lui 2021. Peugeot a lansat noua generație în luna martie a acestui an, însă după o campanie lungă de promovare, francezii au publicat primele imagini despre o versiune mai practică care poartă numele 308 SW.

Din punct de vedere estetic, modelul 308 SW este, fără îndoială, unul dintre cele mai apreciate  vagoane compacte de pe continentul european. Noua generație a preluat în mare parte designul atractiv al hatchback-ului, însă a introdus o serie de modificări pentru a-i oferi o practicitate mai mare. 

În comparație cu versiunea anterioară, modelul de nouă generație este acum mai lung cu șase centimetri și a fost redus cu 20 de milimetri. Lățimea punților față și spate a fost preluată, în timp ce parbrizul capătă un aspect mai mare pentru a oferi vagonului un design mai elegant. 

Portbagajul prezintă un volum de încărcare de 608 litri, cu circa 198 de litri mai mult decât hatchback-ul 308. Pentru și mai mult spațiu, prin rabatarea banchetei se obțin 1.634 de litri și se pot transporta chiar și obiecte cu o lungime mai mare de 1.85 metri.

La fel ca modelul în cinci uși, fratele său mai practic se deplasează pe platforma EMP2 și vine cu o alegere între două sisteme de propulsie hibride plug-in. Ambele modele sunt oferite cu un motor electric de 81 de kilowați, un acumulator de 12,4 kWh și o transmisie automată cu opt trepte. În ceea ce privește motorul pe benzină, acesta ar produce undeva între 150 și 180 CP. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>