Unul dintre cele mai populare automobile premium din Europa dispare de pe piață

Audi va întrerupe linia de dezvoltare pentru modelul de intrare A1 pe motiv că noile reglementări cu privire la emisiile de carbon vor face vehiculele mici neviabile din punct de vedere economic. Markus Duesmann, directorul executiv al mărcii a declarat că modelul lansat acum mai bine de zece ani în urmă va dispărea de pe piață la finalul actualei generații. 

Modelul de clasă mică a debutat pe piața auto în 2010 ca o propunere premium pentru un segment destul de popular la acea vreme. Fiind un competitor desăvârșit pentru modelul Mini Cooper și chiar Fiat 500, mașina a concurat de-a lungul timpului și cu celelalte modele din clasa B, inclusiv cu VW Polo. 

Compania va trebui să-și revizuiască gama de vehicule, având în vedere noile reglementări stabilite de Uniunea Europeană care duc tot mai departe procesul de electrificare al mașinilor cu ardere internă. Modelul de ultimă generație Audi A1 ar putea rămâne prezent pe piață până în 2025, putând fi înlocuit cu un model actualizat până în 2035, când ar urma să intre în vigoare propunerile Comisiei Europene privind eliminarea motoarelor cu combustie. 

Cu toate acestea, producătorul de lux și-a făcut înțeleasă intenția că nu va lansa o versiune electrică a acestui model, din cauza faptului că platforma MEB folosită de grupul VW ar conduce la prețuri mult prea mari pentru segmentul B din care face parte modelul A1. Se pare că nici propulsiile hibride nu ar putea asigura profituri suficiente pentru costurile de producție. În prezent, modelul actual se poate achiziționa la prețul de 30.000 de euro.

Sursă foto: automarket.ro

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>