Ultima generație Aston Martin V12 Vantage a fost prezentată înainte de lansarea oficială din 2022

Producătorul britanic a anunțat anterior că pregătește lansarea un nou rival Porsche 911 Turbo S în cursul anului viitor, însă nu a dezvăluit niciun detaliu despre designul sau specificațiile tehnice ale modelului. Un scurt clip de previzualizare, publicat recent, oferă câteva informații despre cum va arăta prototipul de ultimă generație. 

Afișat alături de predecesorii săi într-o imagine întunecată, Aston Martin V12 Vantage pare să dezvăluie un design frontal personalizat, cu o grilă de dimensiuni mult mai mari, similară cu cea de pe modelul Vantage F1 Edition. Fotografii spioni de la Autocar au observat pe drumurile din Nürburgring un Aston V12, sub capota căruia se afla un motor Speedster, în locul propulsorului prezent pe modelul actual. Motorul de 5.2 litri produce 690 CP și un cuplu de 555 lb ft, capabil să facă un sprint de un kilometru în 3,5 secunde, atingând o viteză maximă de 300 kmh. 

Tobias Moers, directorul executiv de la Aston Martin, a subliniat anterior planurile companiei de a introduce 10 noi derivate ale modelelor existente în următorii doi ani, unul dintre ele fiind chiar V12 Vantage. Producătorul britanic se confruntă cu provocări serioase în intenția de a-și face motorul compatibil cu standardele de emisii Euro 7, însă Moers a recunoscut că „pasionații unui V12” ar face ca efortul să merite. Alte modificări care se așteaptă să fie incluse pe noul model sunt îmbunătățiri ale șasiului și un nou sistem de infotainment. 

Sursă: autocar.co.uk

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>