Tribul Cherokee i-a cerut companiei Jeep sa nu ii mai utilizeze numele

Chuck Hoskin Jr, seful tribului Cherokee, ameninta producatorul auto ca nu va mai tolera utilizarea numelui de catre aceasta. Modelul, care are o istorie de 50 de ani, este pus in situatia de a-si schimba numele, avand in vedere ca amerindianul Chuck Hoskin Jr a declarat ca este momentul ca firmele si echipele sportive din Statele Unite sa faca o schimbare.

Situatia a fost comunicata grupului Stellantis, compania mama a vehiculului, rezultata in urma fuziunii dintre PSA si FiatChrysler.

„Cred ca a venit timpul in aceasta tara, atat pentru companii cat si pentru echipe sportive, sa renunte la utilizarea numelor, imaginilor si mascotelor amerindiene pentru produsele, tricourile si echipele lor”, a anuntat seful amerindian intr-un comunicat pentru publicatia americana Car and Driver.

Vehiculul de teren Cherokee a fost lansat in ani 1970, iar de-a lungul timpului, s-au dezvoltat mai multe versiuni, purtand acelasi nume. 

Totodata, avand in vedere presiunile exercitate de tribul Cherokee asupra companiei, atat echipa de fotbal americana din Washington, cat si echipa de baseball din Cleveland au renuntat sa mai foloseasca denumirea triburilor Redskins si Indians.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>