Toyota lanseaza a doua generatie a modelului alimentat cu hidrogen

Japonezii au lansat cea de-a doua generatie a modelului Toyota Mirai, unul dintre putinele masini de serie alimentate cu hidrogen. Noul vehicul foloseste tehnologia celulei de combustibil cu hidrogen pentru a produce energie electrica.

Construita pe platforma GA-L cu tractiune spate, noul model capata alte dimensiuni, noua generatie fiind mai lunga si mai lata decat predecesoarea. 

Lansata in  2014, Toyota Mirai prezinta o autonomie de 500 km, inregistrand pana in prezent aproximativ 10.000 unitati. Sistemul de propulsie degaja o puterea este de 184 CP, iar pentru a stoca energia electrica, Mira foloseste acum o baterie litiu-ion fata de modelul anterior care folosea  o baterie ni-metal hibrid.

Noul model vine cu performante imbunatatite, atingand o viteza de 175 kmh si  facand un sprint in 9 secunde. Rezervorul sub presiune pentru hidrogen are forma literei T si poate stoca 5,6 kg de hidrogen ceea ce ofera modelului din Japonia o autonomie de 650 km, iar procesul de alimentare dureaza aproximativ 5 minute. 

Articolul precedent

Honda Legend, prima masina autonoma certificata la nivel 3 din lume

Volvo se gandeste sa renunte la modelele sale sedan si break

Articolul urmator