Toyota GR Super Sport ar putea avea mai mult de 1.000 de cai putere

Producătorul intenționează să-și extindă gama de vehicule sport și să apeleze la pasionații de mașini sport cu GR Yaris și GR Supra. Noul GR 86 a fost dezvăluit în urmă cu aproximativ o lună, iar rapoartele companiei anunță, pe lângă o versiune performantă a pick-up-ului Hilux, un nou GR Corolla în viitorul apropiat. 

Conceptul GR Super Sport a fost previzualizat la începutul lui 2018, iar versiunea de producție va ajunge pe piață anul viitor cu un sistem de propulsie V6 twin-turbo de 2.4 litri, adaptat de la mașina de curse anterioară a diviziei motorsport, TS050 Hybrid, însă se va confrunta cu modelele Aston Martin Valkyrie și Mercedes-AMG One. 

În conformitate cu reglementările originale LMH, mașina se așteaptă să producă peste 986 de cai putere, însă există și posibilitatea ca versiunea finală să beneficieze de o configurare hibridă cu trei motoare. Indiferent de specificațiile tehnice, modelul va fi mai puternic decât echivalentul său, limitat la un motor V6 hibrid de 3.0 litri care produce nu mai mult de 670 CP.

Spre deosebire de alți producători de automobile care și-au făcut cunoscută intenția de a participa la cursele de la Le Mans, printre care se află Peugeot, Porsche, Audi și Ferrari, Toyota este singura companie care se pregătește să lanseze o versiune motorsport omologată pentru drumurile publice. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>