Toyota anunţă un profit operaţional record de 9,15 miliarde de dolari

Toyota Motor Corp, cel mai mare producător auto nipon, a raportat un profit operaţional de 9,15 miliarde de dolari pentru cel de-al doilea trimestru din acest an, în urma redresării vânzărilor şi a gestionării deficitului de cipuri, informează presa internațională. Analiștii din cadrul companiei se aşteptau la un profit operaţional trimestrial de cel mult 752 miliarde de yeni, după cele 13,9 miliarde de yeni obținute în aceeași perioadă din 2020. 

Toyota a menţinut estimarea din luna mai, privind un profit operaţional de 2.500 miliarde de yeni în actualul an fiscal, din cauza incertitudinilor provocate de extinderea pandemiei în economiile emergente, a deficitului de semiconductori şi a preţului mai ridicat al componentelor auto. Totodată, analiştii se aşteaptă la un profit operaţional de cel puțin 2.880 miliarde de yeni în anul fiscal care se va încheia în martie 2022. 

Producătorul japonez a vândut 8,7 milioane de vehicule anul acesta, în creştere față de cele 7,65 milioane de unităţi livrate în cursul anului trecut. Cifrele arată o creștere record și a profitului net din semestrul al doilea. Japonezii de la Toyota au obținut 8,2 miliarde de dolari în urma cursului de schimb favorabil, în timp ce vânzările au urcat de la  72,5%, la 7.940 miliarde de yeni.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>