Toyota a vândut aproape 1 milion de mașini în luna martie

Producătorul japonez a înregistrat aproximativ un milion de vânzări în luna martie, cu 44% mai multe decât în aceeași perioadă a anul trecut, în ciuda deficitului persistent de cipuri care a afectat sectorul auto la nivel global. 

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, vânzările globale ale Toyota Motor Corp au crescut la un nivel record în luna martie, atingând 982.912 de unități vândute într-o singură lună. De asemenea, față de luna martie a anului trecut, când pandemia Covid-19 a forțat mulți producători de automobile din întreaga lume să își oprească producția în fabrici, Toyota  scos pe piață nu mai puțin de 843.393 de exemplare. 

Potrivit publicațiilor internaționale, lipsa de cipuri a depășit aproximativ 1,3 milioane de unități de producție auto la nivel global în primele trei luni ale anului curent. Chiar dacă producția de mașini crește de la an la an, unii producători de automobile nu au făcut față tendinței din cauza lipsei persistente a semiconductorilor. 

Potrivit companiei, în luna ianuarie japonezii au întrerupt liniile de producție ale camionetei Tundra de la uzina din China, iar la fabrica din San Antonio, compania a redus producția modelului cu 40%. Cu toate acestea, producția s-a reluat imediat după achiziționarea pieselor necesare. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>