Toyota a livrat 100 de modele Mirai pentru serviciul public de taximetrie din Copenhaga

Producătorul auto japonez și serviciul de taxi DRIVR au pus peste 100 de taxiuri cu hidrogen pe șoselele din Copenhaga, susținând obiectivele politice pentru o industrie a taxiurilor ecologice. Guvernul danez promite să reducă emisiile de CO2 până în 2025, urmând ca din 2030 să permită doar accesul mașinilor verzi. 

DRIVR este una dintre companiile de taxi situate în fruntea tranziției ecologice, crescându-și semnificativ numărul de vehicule cu hidrogen din flotă. La începutul lunii noiembrie, a pus peste 100 de taxiuri cu hidrogen pe șoselele din Copenhaga, în urma unui parteneriat de colaborare cu Toyota. Mașinile sunt vehicule cu celule de combustibil Toyota Mirai, prima mașină cu hidrogen produsă în masă din lume, care emite doar apă în timpul conducerii. 

Cele 100 de modele Toyota Mirai fac parte dintr-un proiect european mai amplu care vizează dezvoltarea transportului public pe hidrogen în cât mai multe localități din Europa. Obiectivul din spatele acestui proiect propune adoptarea de astfel de soluții pe scară largă în toate statele membre ale Uniunii Europene. Totodată, alături de această propunere, se vor implementa și mai multe stații de alimentare cu hidrogen, amplasate nu doar în Copenhaga ci pe întreg teritoriul Danemarcei.

Sursă: newsroom.toyota.eu

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>