Topul mașinilor cumpărate de europeni în luna februarie – Daci Sandero ocupă locul al treilea

Jato Dynamics a publicat noi rapoarte privind înmatriculările din Europa, în luna februarie, alături de un top al celor mai vândute modele. Volkswagen Golf a revenit pe prima poziție în topul celor mai comercializate mașini la nivel european. Podiumul a fost completat de Peugeot 208 și Daci Sandero.

Noile cifre arată că modelul Golf înregistrează o scădere de 6% față de aceeași perioadă a anului trecut, cu 15.041 unități, fiind cu 39% mai mic decât în 2020 și cu mai mult de 50% față de vânzările din anii pre-pandemici.

Dacia Sandero rămâne în topul preferințelor europene, ocupând locul al treilea în topul celor mai comercializate vehicule, după ce în ianuarie fusese lider al clasamentului. Modelul românesc a înregistrat un volum al înmatriculărilor de 13.105 unități, cu 1% sub nivelul din februarie 2021, dar înregistrează o creștere de 5 procente față de 2020.

Dacia Duster, celălalt model românesc, nu s-a clasat în Top 10,  însă a fost la mică distanță de a ocupa ultimul loc preluat de Hyundai Tucson. SUV-ul românesc a înmatriculat 10.490 de vehicule, cu doar câteva unități peste Ford Puma, care s-a remarcat cu un volum de 10.439 de unități. 

Pe locul doi în clasamentul din februarie se află Peugeot 208, cu un volum al înmatriculărilor de 14.666 unități, în scădere comparativ cu anii trecuți. Podiumul a fost completat de modelele Citroen C3, Peugeot 2008, Opel Corsa, Renault Clio, Fiat Panda, Peugeot 3008 și Hyundai Tucson, iar în ceea ce privește preferințele europenilor în materie de vehicule EV, Tesla Model 3 rămâne mașina electrică preferată, locul secund fiind ocupat la această categorie de Model Y.

Sursă: profit.ro 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>