Tesla are acum peste 6000 de statii de supraalimentare la nivel european

Producatorul a avut nevoie doar de opt ani pentru a crea cele 6039 incarcatoare, dupa sosirea modelului S, in Norvegia, in 2013. Potrivit publicatiei britanice Autocar, pana in 2016, acest numar a crescut la 1267 si 3711 in 2019. Ritmul lansarii companiei a crescut exponenrial in timp, intrucat guvernele au luat masuri pentru a stimula dezvoltarea infrastructurii EV, iar in ultimii doi ani au fost instalate mai multe 2000 de supraalimentari Tesla.

Gigantul tehnologic are acum „superchargers” in 601 de locatii, acoperind 27 de tari europene. Cel mai recent incarcator a fost instalat in Atena, dar cele mai mari statii ale sale se afla in Norvegia, una dintre acestea fiind Nebbenese care are 44 de dispozitive de supraalimentare. Compania a spus ca  „de la sosirea Modelului 3, proprietarii Tesla au calatorit echivalentul a peste 3000 de trasee dus-intors pe Luna sau aproximativ 22 de calatorii pe Marte, folosind reteaua de supraalimentare din Europa”.

In Marea Britanie, exista acum 624 de supraincarcatoare, dintre care peste 100 au fost introduse inca din vara anului trecut, cand Tesla si-a instalat cel de-al 500-lea dispozitiv de pe tarmurile din U.K. 

Reteaua Supercharger Tesla cuprinde un amestec de modele V2 mai vechi si cel mai recent dispozitiv V3. Totodata, V2-urile sunt mai numeroase, avand o capacitate de incarcare de 150kW, astfel ca o incarcare completa a unui model entry-level de 85kWh S dureaza circa 75 de minute. 

Pana in prezent, peste 130 de incarcatoare V3 au fost instalate in Marea Britanie. Acestea au o capacitate de 250kW si se pot incarca la o rata de aproximativ 1609 kmh. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>