Tesla ajusteaza preturile pentru Modelele 3 si Y din SUA

Compania a redus preturile pentru Model 3 si Model Y, in timp ce a majorat preturile pentru versiunile Performance, conform site-ului oficial al producatorului de masini electrice. In Statele Unite, Modelul 3 Standard Range Plus este cu 2.6% mai ieftin decat inainte, ajungand la 36.990 de dolari, iar pretul gamei Standard Model Y a fost redus cu 4,8%, vehiculul valorand acum 39.990 de dolari. 

Elon Musk, directorul executiv al companiei, s-a plans in mod regulat ca masinile Tesla sunt prea scumpe, iar compania are o lunga istorie cu privire la reducerea preturilor si introducerea de stimulente, pentru a inainte vanzarile chiar si in perioadele critice. In cadrul evenimentului „Ziua bateriei” din toamna anului trecut, Musk a spus ca Tesla lucreaza la o masina in valoare de 25.000 de dolari. 

Intre timp, variantele de performanta a modelelor 3 si Y au crescut la 55.990 de dolari, respectiv 60.990 de dolari, conform site-ului web. De asemenea, Tesla face ajustari de pret si in Japonia, acestea reflectand „strategia mixului”, dupa cum a explicat analistul Dan Levy de la Credit Suisse, intr-o nota adresata clientilor. Acesta a mai adaugat ca strategia Tesla urmareste ieftinirea vehiculelor prin reduceri de costuri, pentru a stimula cresterea volumului de productie. 

Joia trecuta, actiunile companiei au scazut cu 1,4%, iar pana miercuri, cifrele au aratat o crestere cu 13% in acest an. Tesla a livrat aproape jumatate de milion de vehicule in 2020, dar a avertizat ca cele din 2021 vor fi ponderate in a doua jumatate a anului. Producatorul auto isi promoveaza noile preturi pe site-ul oficial. Acestea includ atat stimulente de stat, cat si economii din impozite, reducand pretul de achizitie, precum si costul mai mic de functionare al unui vehicul electric, fata de unul cu combustie.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>