Suzuki încheie un parteneriat cu SkyDrive pentru dezvoltarea și vânzarea mașinilor zburătoare 

Compania japoneză SkyDrive, care își propune să lanseze mașini zburătoare VTOL în viitorul apropiat, a încheiat un parteneriat cu Suzuki pentru dezvoltarea și producția la scară largă a unui „vehicul zburător electric compact, cu două locuri”, pe care speră să-l lanseze în cadrul Expoziției Mondiale de la Osaka din 2025.

În ultimii ani, interesul pentru mașinile zburătoare a crescut substanțial. Deși Suzuki rămâne unul dintre principalii furnizor de motociclete, ATV-uri și motoare, compania lucrează cu cifre mai mari decât ar părea, livrând aproape trei milioane de unități și scăzând venituri de aproape 29 de miliarde de dolari în 2020. 

Numai în producția de mașini, Suzuki s-a clasat pe locul al 11-lea în topul celor mai mari producători de automobile în 2017. În ciuda performanțelor sale, trecerea către electrificare gamei a fost una extrem de lentă, urmând ca primul model cu zero emisii să fie dezvăluit după 2025. 

SkyDrive, companie fondată în 2018 cu sediul la Tokio, avea deja în planurile de dezvoltare o mașină zburătoare cu două locuri, destinată curselor de taxi în orașul Osaka din Japonia. Prin acest parteneriat, Suzuki se alătură mărcilor Hyundai, Porsche și Audi în dezvoltarea unor astfel de vehicule. 

Dintre toți producătorii implicați, Hyundai pare să fie cel mai interesat de potențialul comercial al acestor vehicule, asta după ce a investit sume mari de bani în crearea de porturi pentru vehiculele VTOL. Coreenii se așteaptă ca noile concepte zburătoare să fie comercializate până la sfârșitul deceniului. 

Sursă: newatlas.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>