SUV-uri electrice de la Vinfast vor avea până la 408 CP și 500 km autonomie

În cadrul evenimentului Mobile World Congress de la Barcelona, vietnamezii de la Vinfast au dezvăluit noile SUV-uri electrice VF 8 și VF 9, modele care așteaptă să fie livrate în Europa  în a doua jumătate a anului 2022. Cele două SUV-uri au fost prezentate anterior în Los Angeles, sub denumirile VF e35 și VF e36, în toamna anul trecut. 

Cu această ocazie, Vinfast și Pininfarina, renumita casă de design implicată în procesul de dezvoltare, au oferit câteva informații despre cele două modele electrice. Potrivit acestora, VF 8 și VF 9 au „un nou limbaj de design care maximizează aerodinamica”. Producătorul vietnamez propune un interior minimalist, cu un display central de 15.6 inci,puține butoane fizice, materiale ecologice și un afișaj color Head-up Display. 

Vietnamezii nu au oferit prea multe informații tehnice, însă noul VF 8, care vine echipat cu două motoare electrice și tracțiune integrală, va produce 408 cai putere și un cuplu de 620 Nm. SUV-ul promite, de asemenea, o autonomie de până la 500 de kilometri, dacă este bifată cea mai mare baterie. 

SUV-ul care găzduiește până la 5 pasageri va fi oferit și într-o versiune cu un singur motor electric, capabil să dezvolte de 204 CP, și o baterie de capacitate mai mică care oferă 459 kilometri autonomie. SUV-ul VF 9 cu 7 locuri va prelua, cel mai probabil, aceleași sisteme de propulsie. Modelele vor fi disponibile în Germania, Franța și Țările de Jos, urmând ca primele exemplare să fie livrate în a doua jumătate a lui 2022. Prețul pentru VF 8 pornește de la 36.133 de euro, iar pentru VF 9 de la 49.280 de euro.

Sursă: autocar.co.uk

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>