SUV-ul electric Toyota X Prologue va avea debutul pe 17 martie

Producatorul japonez a lansat un teaser al noului model X Prologue care urmeaza sa fie dezvaluit in cursul saptamanii viitoare si care, cel mai probabil, va previzualiza viitoarea gama de modele complet electrice ale firmei. 

Potrivit publicatiei Autocar, imaginea oficiala dezvaluie forma intunecata a unui far LED ingust si stilizat, situat in jurul unei fatade frontale inchise, indicand faptul ca noul X Prologue este cu siguranta un vehicul pur electric. 

Compania a confirmat anul trecut lansarea unui nou SUV electric, prezentand dimensiuni similare cu cele ale modelului RAV4 din acest an. Se pare ca SUV-ul electric va fi primul care se va desfasura pe noua arhitectura e-TNGA personalizata a firmei. De asemenea, la momentul respectiv, seful dezvoltarii al Toyota Europe, a sugerat ca vehiculul va fi urmat de modele mai compacte in viitor. 

Cu toate acestea, nu este clar daca debutul din 17 martie al noului X Prologue va fi  mai mult un studiu general al filosofiei de proiectare Toyota pentru viitoarele masini electrice sau o versiune conceptuala a viitorului SUV electric.

Se pare ca producatorul japonez planifica sase BEV-uri pe platforma e-TNGA, arhitectura dezvoltata in parteneriat cu Subaru si care poate fi reglata pentru diferite lungimi si ampatamente, avand optiuni cu un singur motor sau cu doua, diferite structuri de transmisie si diferite versiuni ale pachetului de baterii. 

Articolul precedent

Mitsubishi va lansa doua modele Renault pe piata europeana din 2023

SEAT Ateca este pregatit pentru productie

Articolul urmator