Supercarul Lotus Evija se va baza pe celebrul motor V8 F1

Viitorul supercar electric Lotus Evija prezinta sub capota un motor dezvoltat pe baza celui echipat pe Lotus 49 Formula 1, propulsat de Ford Cosworth DFV. 

Vehiculul de 2000 CP va fi prima masina electrica produsa de firma Norfolk, care urmeaza sa fie lansata in cursul acestui an. Reglementarile de siguranta impun vehiculelor electrice sa produca un zgomot la viteze mai mici, pentru a alerta pietonii de prezenta.

Se pare ca Lotus a colaborat cu producatorul de muzica Patrick Patrikios, recunoscut in cinematgrafie pentru o serie de coloane sonore, cu scopul de a oferi modelul Evija „un peisaj sonor, recunoscut si distinct”, lucru ce a motivat compania sa utilizeze motorului V8 DFV de la  Lotus 49 ca punct de pornire. „Exista o puritate in acel V8, o margine bruta si o emotie care itii starneste ceva in suflet”, a mai adaugat Patrikios. 

Cu toate acestea, zgomotul generat de Evija va suna destul de diferit fata de cel al versiunii V8. Muzicianul a inregistrat digital o nota a motorului, care a fost apoi incetinita si ajustata la o frecventa apropiata de zgomotul natural al transmisiei electrice a Evija. Totodata, zgomotul modelului actualizat a fost folosit si pentru diversele tonuri produse de functiile masinii, cum ar fi zgomotul de indicator. 

Lotus 49 este una dintre cele mai reusite masini ale firmei Hethel si prima care a folosit motorul Cosworth DFV, devenind ulterior cel mai de succes vehicul din istoria F1.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>