Suedezii au lansat cel mai rapid încărcător de mașini electrice din lume

Compania suedeză ABB a lansat cel mai rapid încărcător de mașini electrice din lume. Modelul Terra 360 este capabil să facă o încărcare completă în mai puțin de 15 minute, atingând o autonomie de 100 km în 3 aproximativ minute. Mai mult, dispozitivul a fost conceput special pentru a încărca până la 4 vehicule în același timp, oferind o putere maximă de 360 kW.

Theodor Swedjemark, reprezentantul companiei suedeze, este de părere că transportul rutier reprezintă în prezent aproape o cincime din emisiile globale de CO2 și, prin urmare, e-mobilitatea este esențială pentru atingerea obiectivelor climatice de la Paris. 

Încărcătorul EV este, de asemenea, accesibil pentru persoanele în scaunul cu rotile și are un sistem ergonomic de gestionare a cablurilor, care ajută șoferii să se conecteze rapid. Încărcătoarele vor apărea pe piață din Europa și Statele Unite până la sfârșitul acestui an, urmând ca în 2022 să apară în America Latină și regiunile Asia-Pacific. 

Compania activează pe piața încărcătoarelor de vehicule electrice încă din 2010, înregistrând până în prezent vânzări de peste 460.000 de sisteme, în 88 de piețe. În plus, cu ocazia lansării noului Terra 360, suedezii de la ABB au anunțat că vor înlocui întreaga sa flotă de 10.000 de vehicule cu modele nepoluante. 

Sursă: global.abb

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>