Subaru Solterra va fi lansat în 2022 ca prima mașină electrică a companiei japoneze

Producătorul asiatic lansează primul vehicul electric, un SUV cu destinație europeană, construit pe o nouă platformă EV dezvoltată împreună cu Toyota. Subaru Solterra împărtășește caracteristici similare cu Toyota bZ4X, un concept recent dezvăluit, ca parte a unui parteneriat mai larg între companiile japoneze.

Noua platforma adaptabilă a fost proiectată pentru vehicule de diferite dimensiuni și poate fi utilizată pentru dispuneri față, spate și cu tracțiune integrală, datorită capacității sale de a asambla motoare pe ambele axe. Se pare că Toyota intenționează să dezvolte șase vehicule electrice pe platforma e-TNGA. 

Dincolo de utilizarea platformei comune, Subaru nu a oferit prea multe detalii tehnice în ceea ce privește noul model cu emisii zero. La începutul acestui an, producătorul a dezvăluit conceptul electric la un eveniment tehnologic, prezentându-l ca un pas major în planurile de electrificare ale companiei. 

Potrivit publicației britanice, Subaru a introdus recent versiuni hibrid pentru Forester, Impreza și XC și își propune ca cel puțin 40% din vânzările sale globale să fie fie electrice, fie hibride până în 2030. 

Compania planificase anterior ca prima sa mașină electrică să se bazeze pe un model existent, construit pe propria sa platformă globală, dar a schimbat acest concept datorită noului său parteneriat cu Toyota. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>