Stellantis lanseaza o furgoneta hibrid plug-in cu hidrogen

Producatorul auto lanseaza o furgoneta hibrid plug-in cu hidrogen LCV de dimensiuni medii cu autonomie de 402 kilometri, care va putea fi achizitionata din reprezentantele Citroën, Peugeot si Vauxhall la inceputul anului 2022. 

Avand la baza aceeasi arhitectura ca si versiunile electrice cu baterie ale Citroën Dispatch, Peugeot Expert si Vauxhall Vivaro, noua autoutilitara de dimensiuni medii poate stoca pana la 4,4 kg de hidrogen lichid sub podeaua zonei de incarcare, la o presiune de 700 bar, cu o supliment al baterie de 10,5 kWh situat sub scaune. Restul sistemului de celule de combustibil si al motorului electric se afla in compartimentul motorului. 

Bateria a fost adaptata la camionetele hibride plug-in Stellantis si poate fi reincarcata in aproximativ o ora la o rata de 11kW, iar functionarea electrica poata parcurge pana la 48,2 kilometri. In plus, vehiculul vine cu o putere maxima de 134 CP, parcurgand un kilometru in doar 15 secunde si atingand o viteza maxima de 130 kmh. De asemenea, puterea de remorcare se estimeaza la aproximativ o tona. 

Stellantis sustine ca abordarea unei combustii pe baza de hidrogen este ca urmare a cererii clientilor, iar pe baza cercetarilor efectuate de companie, gama sa de autoutilitare cu baterie-electrica nu indeplineste nevoile anumitor clienti. Drept urmare, Stellantis va continua sa ofere mai multe optiuni de propulsie. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>