Stellantis investește în dezvoltarea bateriilor solid state pentru mașini electrice

Grupul Stellantis și Factorial Energy vor dezvolta la comun baterii de înaltă tensiune cu electrolit solid pentru vehiculele electrice. Tehnologia FEST, dezvoltată de Factorial, este mai sigură decât tehnologia convențională litiu-ion, extinzând autonomia de rulare cu 20% – 50%, astfel că acordul dintre cele două companii implică și o investiție strategică de la Stellantis. 

„Investiția noastră în Factorial și în alți parteneri care dezvoltă astfel de tehnologii măresc viteza și agilitatea noastră în procesul de a oferi actualizări de vârf portofoliul nostru de vehicule electrice”, a declarat Carlos Tavares, directorul executiv al Grupului Stellantis. „Astfel de inițiative vor genera o producție sporită și o tranziție mai rentabilă către tehnologia solid-state”, a mai adăugat acesta. 

Bateriile de înaltă tensiune cu electrolit solid, care se bazează pe tehnologia solid state, reprezintă viitorul mașinilor electrice. Grupul Stellantis, împreună cu cei de la Factorial Energy, vor face un pas mai aproape către această industrie electrificată, prin dezvoltarea de astfel de acumulatori. 

Pe scurt, este vorba despre o tehnologie ușor de integrat în infrastructura existentă de producție a bateriilor litiu-ion, care folosește un material electrolit solid, scalat în celule 40 Ah care funcționează la temperatura camerei. Grupul Stellantis spune că primul vehicul care va beneficia de tehnologia dezvoltată de FEST va fi prezentată până în 2026.

Sursă: stellantis.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>