Stellantis depășește obiectivele financiare din primul său an de activitate 

Stellantis a înregistrat rezultate financiare promițătoare în 2021, deoarece compania auto și-a triplat profitul net, și-a dublat venitul operațional și și-a crescut veniturile nete față de 2020, când era încă împărțit între grupurile PSA și FCA. 

Profitul net al companiei a crescut cu 11,8%, la 13,4 miliarde de euro, iar venitul net a crescut cu 14%, la 152 de miliarde de euro, rezultate care au prezis o altă marjă de venit operațional de două cifre pentru 2022, ținând cont chiar de impactul persistent al crizei lanțului de aprovizionare. Grupul, format din 14 mărci, inclusiv Alfa Romeo, Citroën, DS, Fiat, Jeep, Maserati, Vauxhall și Peugeot, a introdus anul trecut 10 modele noi și 34 de versiuni cu emisii reduse ale modelelor existente. 

Stellantis spune că a vândut 388.000 de modele cu emisii scăzute în 2021, ceea ce reprezintă o creștere de 160% de la an la an. Grupul deține, totodată, recordul la vânzările de furgonete electrice cu baterii în Europa, iar cel mai bine vândut model din gamă pe această piață a fost Peugeot 208 supermini, urmat de Jeep Wrangler din SUA. 

Producătorul a anunțat că angajații vor beneficia de bonuri estimate la un total de 1,9 miliarde de euro în urma rezultatelor financiare. Firma a dezvăluit, de asemenea, o foaie de parcurs actualizată a produselor pentru 2022, inclusiv un Dodge cu un motor hibrid plug-in (PHEV), două modele noi Citroën electrice, un Jeep complet electric și un crossover Peugeot plug-in. 

Sursă: autocar.co.uk 

Sursă foto: autoindustria.com.br

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>