Skoda Vision GT – conceptul unei mașini de curse cu zero emisii

Republica Cehă deține în prezent președinția rotativă a Consiliului European. Ca parte a evenimentului, Škoda a decis să prezinte un concept digital al unei mașini de curse electrice la expoziția Design & Retrofit de la Bruxelles.

În ultimii ani, Skoda și-a dezvoltat obiceiul de a moderniza unele dintre modelele sale clasice prin prezentarea unor schițe create de echipa de proiectare. Exemplele recente includ tributuri aduse modelului 200 RS, 110 Super Sport și camionetei 1203. 

Acum a sosit momentul să observăm o revitalizare a modelului 1100 OHC, mașină sport introdusă în 1957 și produsă în doar cinci exemple. Echivalentul său din 2022 se bazează pe modelul deschis, însă schimbarea principală constă în trecerea către un propulsor electric. Se numește Vision GT și este o reinterpretare a modelului Skoda 1100 OHC, având un design exterior, care amintește de o cursă cu un singur loc în Formula E.

Modelul integrează, printre altele, elemente aerodinamice active și un volan din fibră de carbon aplatizat în partea de sus și de jos. Un lucru cu adevărat inovator este acela că informațiile necesare șofatului sunt proiectate direct pe viziera căștii pilotului. Expoziția „Design and Transformation” va fi deschisă la Brussels Design Museum până pe 8 ianuarie 2023. 

Sursă: motor1.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>