Skoda inregistreaza 15 milioane de vehicule produse la Mlada Boleslav din 1905

Producatorul auto a atins un targhet de 15 milioane de vehicule produse la fabrica din Mlada Boleslav, dupa mai bine de un secol de activitate. 

In urma cu 116 ani, Václav Laurin si Václav Klement se aflau la volanul modelului Voiturette A, primul automobil construit de Skoda la uzina principala din Mlada Boleslav, responsabila pentru doua treimi din productie la nivel global. Renuntand la productia de biciclete, cei doi s-au orientat spre productia de automobile, iar locul unde au pus bazele primului vehicul gazduieste in prezent muzeul companiei. 

In ultimul timp, Skoda Auto se bucura de o popularitate ridicata la nivel global. Zilele acestea, producatorul sarbatoreste cele 15 milioane de unitati vandute, exemplarul festiv fiind un Enyaq iV in nuanta Arctic Silver Metallic. 

Pe langa uzina principala din Mlada Boleslav, acolo unde sunt produse cele sase modele de serie: Fabia, Scala, Octavia, Kamiq, Karoq și Enyaq iV, compania detine fabrici si in Slovacia, Ucraina, China, India si Rusia. Tot in Cehia, la Kvasiny si Vrchlabí, se produc modelele Superb, Superb PHEV sau SUV-urile Kodiaq si Karoq. 

Incepand cu 1905 si pana in prezent, Skoda a asamblat in total peste 24.8 milioane de vehicule in toata lumea. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>