Skoda Fabia Estate se retrage, făcând loc noilor vehicule electrice

Pe măsură ce marca cehă își intensifică evoluția către o gamă de modele electrificate, a decis să renunțe la dezvoltarea vagonului, care urma să sosească în 2023, model produs la fabrica Skoda din Mladá Boleslav. Decizia a fost luată în conformitate cu angajamentul companiei față de strategia Next Level a Skoda, care include lansarea a trei vehicule electrice până în 2030.

Producătorul auto confirmat decizia de a scoate modelul din gama Fabia, într-un efort de a îndeplini obiectivele de emisii stabilite de UE. „Decizia recentă a Comisiei Europene de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 55% până în 2030 accelerează transformarea de la motorul cu ardere internă la mașina electrică”, au declarat reprezentanții companiei pentru Autocar. 

„În urma acestei decizii, nu va exista niciun succesor pentru Fabia Estate. Cu toate acestea, fabricile noastre din Cehia vor funcționa la capacitate maximă. Cererea pentru vehiculele noastre depășește deja capacitățile de producție și răspundem la transformarea accelerată către mobilitatea electrică prin introducerea de vehicule electrice suplimentare”, a explicat Thomas Schäfer, directorul executiv al companiei. 

Surse cehe sugerau că Fabia va părăsi producția în 2017, dar firma a confirmat ulterior că modelul de generație următoare va ajunge până la sfârșitul anului 2022. Fabia Estate reprezintă 34% din vânzările totale din gamă. 

Sursă: autocar.co.uk

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>