Skoda anunta concedieri in randul angajatilor din Cehia

Producatorul de automobile va reduce cu 2% numarul posturilor administrative din Cehia anul acesta, nu prin concedieri, ci prin introducerea unui personal mai tanar in locul celor care ajung sa se pensioneze. 

In prezent, compania ceha detine la nivel global circa 42.000 de angajati, conform estimarilor facute de CTK. Cu toate ca cea mai mare parte dintre acestia lucreaza in Cehia, Skoda nu a facut public numarul exact al angajatilor locali si nici numarul pozitiilor administrative existente. 

“Anul acesta vom putea scadea numarul de angajati din aparatul administrativ cu 2% datorita fluctuatiilor naturale si a evoluţiei demografice. Vrem sa indeplinim acest obiectiv fara a concedia oameni din motive organizationale”, a declarat Tomas Kotera, reprezentantul companiei. 

Sindicatele au explicat joia trecuta ca Skoda vrea sa reduca anual personalul care nu este implicat in productie pana in 2023. Referitor la acest subiect, purtatorul de cuvant al companiei nu a dorit sa comenteze. 

Din cauza efectelor pendemiei de coronavirus, producatorul ceh a inregistrat o scadere cu 19,1% a vanzarilor pentru anul trecut. Compania a vandut peste un milion de masini in 2020, fata de 2019 cand a inregistrat 1.24 milioane de uitati. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>