Shelby Cobra creat in intregime din bronz

Exista o gama variata de masini si replici Shelby Cobra puse in vanzare, dar niciuna nu prezinta aspectul unic al acestui model fabricat in intregime din bronz. Exemplarul unicat a fost creat de producatorul Kirkham Motorsports din Utah si reprezinta o capodopera clasica, conceputa dupa modelul Shelby 427 S / C Cobra din 1965. In prezent, modelul din bronz se gaseste in New York, pregatit pentru a completa colectia iubitorilor de brand. 

Pe langa caroseria metalica, Shelby Cobra vine echipata cu un motor V8 de 8.4 litri cu 650 CP, produs de Carroll Shelby Engine Company. Prezinta, de asemenea, o injectie de combustibil Borla Induction cu corp de clapeta, avand intreaga configuratie cuplata la transmisia manuala cu cinci trepte. 

Pentru a completa designul unic si corpul expansiv, modelul are in componenta sa tevi lungi laterale din otel inoxidabil, o bara de rulare cromata si jante marca Halibrand, imbracate in anvelopele „panou” Goodyear Eagle, pentru a adauga o nota clasica. Dupa cum se poate observa si din imagini, designul interiorul combina elementele, evidentiind astfel scaunele cu cupa negre si bordul acoperit cu piele.

Pentru cei interesati, pretul modelului este de 475.000 de dolari si se poate comanda de pe site-ul oficial al companiei din New York, SUA. 

Articolul precedent

Aproximativ 30.000 de vehicule verificate la nivel national au prezentat defectiuni majore in 2020

Renault a lansat motorizarea TCe 100 GPL pe piata din Romania

Articolul urmator