Seful de strategie Volkswagen renunta la gigantul auto

Michael Jost, seful de strategie al producatorului german si, totodata, o figura importanta in dezvoltarea planului expansiv de electrificare al grupului, si-a dat demisia pe motiv ca vrea sa se concentreze pe dezvoltarea de barci electrice autonome. 

Acesta s-a alaturat grupului VW acum mai bine de un deceniu, initial ca sef al strategiei de produs Skoda, iar cinci ani mai tarziu, a trecut la marca Volkswagen. Jost a fost promovat ca sef de strategie de grup in 2018, unde s-a implicat puternic in dezvoltarea planurilor de electrificare, inclusiv in dezvoltarea platformei e-MEB si a viitorului Proiect Trinity.

Fostul sef si-a anuntat plecarea pe site-ul sau, sugerand ca timpul in care a fost nevoit sa lucreze la domiciuliu din cauza pandemiei l-a determinat sa aloce mai mult timp familiei sale. Totodata, acesta si-a facut publica intentia de a se orienta spre constructia de „barci inteligente” electrice si autonome, sustinand ca aceasta reprezinta „o pasiune nautica” de care se va bucura alaturi de famile. 

Potrivit informatiilor de pe site-ul sau, Michael Jost se va alatura producator de barci Silent Yachts, o companie austriaca care a incheiat de curand un acord cu grupul Volkswagen, pentru furnizarea de platforme MEB si componente de propulsie electrica.

Articolul precedent

Succesorul versiunii sport Nissan 370Z ar putea avea 450 CP

Noul Hyundai Tucson Hibrid Plug-In este disponibil de la 39.990 de lire sterline

Articolul urmator