Samsung Electro-Mechanics va produce camerele auto pentru viitoarele modele Tesla

Se vehiculează că Tesla ar fi semnat un acord în valoare de 436 de milioane de dolari cu Samsung Electro-Mechanics pentru furnizarea de camere auto, Cybertruck fiind primul model electric de pe lista gigantului american care va beneficia de noile dispozitive. 

Se așteaptă ca vehiculul cu emisii zero să intre în producție la sfârșitul anului 2021, oferind clienților nu doar un design unic, ci și tehnologie de ultimă generație. Componentele oferite de Samsung vor juca un rol important în acest sens, deoarece vehiculul electric va fi dotat cu camere retrovizoare și camere laterale, dintre care opt vor fi orientate spre față și spate, pentru a oferi un condus optim. 

Potrivit mai multor rapoarte din Coreea de Sud, acordul dintre cel mai mare producător de vehicule electrice din SUA și producătorul de componente electronice valorează 436,7 milioane de dolari. Totodată, prin acest acord, Samsung Electro-Mechanics ar putea să compenseze blocajul din industria globală a telefoanelor mobile. 

Prezentat pentru prima dată ca prototip în 2019, Tesla Cybertruck va debuta oficial la sfârșitul acestui an. În ultimele 12 luni, Elon Musk a oferit o serie de actualizări cu privire la designul modelului, sugerând un aliaj robust din oțel inoxidabil pentru o „rezistență incomparabilă” și panouri cu celule solare care oferă o gamă suplimentară atunci când pick-up-ul este parcat în lumina soarelui. Deși modelul va fi dezvăluit oficial în acest an, linia de producția va începe cel mai probabil anul viitor. 

Articolul precedent

Lexus RX L Black Line vine cu un design vizual îmbunătățit

Noua generație Hyundai Elantra primește pachetul N Grin Shift

Articolul urmator