Românii vor construi al treilea cel mai lung pod suspendat din Europa

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că podul peste Dunăre, de la Brăila, va fi deschis la final de 2022, împreună cu 10 kilometri din drumurile de legătură, în urma unei vizite pe șantierul de pe malul Dunării alături de Dan Barna și ambasadorul Japoniei.

Podul peste Dunăre, de la Brăila, este un proiect complex care a atras fonduri europene în valoare de 466 de milioane de lei în ultimele opt luni, a declarat ministrul. Totodată, lucrarea prevede circa 23 de kilometri de drumurile de legătură. În prezent, proiectul este în curs de executare, realizându-se lucrări la blocurile de ancoraj, la drumurile de legătură, la terasamente, se fac decopertări, poduri, podețe și se montează firele pentru cablul principal. 

Potrivit explicațiilor oferite de ministrul Transporturilor, în final, podul de la Brăila va avea trei deschideri și va măsura aproape 2 kilometri, fiind considerat, ca lungime și deschidere centrală, cel mai mare pod din România și al treilea pod suspendat din Europa. Estimările făcute acum de autorități sugerează că podul ar urma să fie finalizat în luna decembrie a anului viitor. 

Sursă foto: obiectivbr.ro

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>