Rolls-Royce Dawn și Rolls-Royce Wraith vor ieși din producție în 2023

Ambele modele din gama Rolls-Royce, o decapotabilă și un coupé cu două uși, au ajuns la sfârșitul producției și nu vor fi înlocuite direct, deoarece firma își concentrează, în schimb, resursele autofinanțate pe dezvoltarea modelului Spectre, un coupé electric care urmează să fie lansat în al patrulea trimestru din 2023. Müller-Ötvös, șeful companiei, a spus că lista de comenzi pentru cele două modele scoase din producție a fost oprită pentru toate piețele. 

Deși nu este un înlocuitor direct pentru Wraith, Spectre va juca de acum înainte rolul unui coupé în gama companiei. Experții Rolls-Royce spun că firma ar fi putut realiza o versiune complet electrică a unuia dintre modelele sale existente pentru primul său EV, dar era important ca o astfel de mașină să aibă o identitate proprie și să ofere ceva unic pentru gama Rolls, mai degrabă decât să fie o opțiune de propulsie a unei mașini existente. 

Noul model, care urmează să aibă debutul oficial în 2024, este cu mult peste ceea ce oferă modelul Phantom electric cu două uși, potrivit celor de la Goodwood. În timp ce Wraith s-a așezat pe o platformă dezvoltată de BMW, Spectre va fi susținut de propria arhitectură de lux produsă de Rolls-Royce, utilizată pe toate modelele din noul val, inclusiv de sedanul Ghost și de SUV-ul Cullinan. Coupe-ul electric ar putea adapta sistemul de propulsie al BMW iX M60, chiar dacă platforma în sine va fi diferită. 

Spectre va deschide calea pentru obiectivul final al companiei de a elimina motoarele cu ardere în următorii opt ani. Va fi urmată în scurt timp de MINI la începutul următorului deceniu, BMW și nou-venitul ALPINA. Același lucru este valabil și pentru divizia de motociclete a Grupului, deoarece BMW Motorrad își electrifică puternic portofoliul.

Sursă: autocar.co.uk

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>