Renault anunta ca 65% din vanzarile la nivel european vor fi modele electrificate pana in 2025

Oficialii producatorului francez au anuntat in cadrul adunarii generale a actionarilor ca unul dintre obiectivele companiei ce urmeaza sa fie atins pana in 2025, este acela de a lansa pe piata auto din Europa vehicule electrice intr-o proportie de 65%. Totodata, Renault estimeaza ca  productia totala de vehicule electrice va atinge cota de 90% in 2030. 

Compania a lansat o noua strategie prin care isi propune sa devina neutra din punct de vedere al emisiilor de carbon la nivel mondial, iar acest obiectiv va fi definitivat si pus in aplicare la nivel european undeva in 2040, respectiv 2050 la nivel global.

Cu aceasta ocazie, Grupul Renault a anuntat ca linia de productie a viitoarei generatii R5 va veni cu baterii de o rezistenta mai mare, pentru a reduce cu 20% emisiile de carbon in comparatie cu actualul model Zoe. 

Chiar daca versiunea 5 Prototype va utiliza aceeasi tehnologie complet electrica ca Zoe, alte specificatii tehnice nu au fost inca dezvaluite. In prezent, Zoe foloseste un acumulator de 50kWh care permite o autonomie maxima de 394 kilometri, in timp ce viteza de reincarcare este limitata la 50kW. De asemenea, clientii au la dispozitie doua optiuni de motorizare electrica: unul de 132 CP si celalalt de 108 CP. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>