Renault 4ever urmează să fie lansat în 2025

Producătorul francez se pregătește pentru lansarea oficială a noului crossover compact Renault 4ever, model înrudit cu mult așteptatul Renault 5, programat să iasă cu un an mai devreme. Versiunea originală Renault 4 a fost produsă din 1961 până în 1994, însă noul vehicul se va deplasa pe aceeași platformă CMF-BEV destinată mașinilor mici, alături de Renault 5 care vine estimat la un preț între 21.600 și 24.500, în funcție de costurile materialelor de producție din 2024, informează Autocar. 

Șeful Renault, Luca de Meo, a dezvăluit planurile companiei de a reînvia modelul produs inițial din 1961, ca parte a strategiei sale EV, intenționând ca în până în 2030, circa 90% dintre vehiculele vândute să fie electrice la nivel european. Informațiile publicate anterior anunțau că noul Renault 5 va fi conceput un ca hatchback sportiv, în timp ce modelul 4ever va lua cel mai probabil forma unui crossover compact. Ambele modele vor primi un plus de atracție prin noul stil cu aspect „retro-modern”.

În plus, atât Renault 5, cât și Renault 4ever vor beneficia de noile tehnologii pentru baterii și motoare electrice dezvoltate de companie care „vor reduce costurile vehiculelor electrice mici”, spune reprezentanții. Renault susține că noua platformă CMF-BEV îi va permite să reducă costul modelului 5 cu 33% comparativ cu Renault Zoe de dimensiuni similare. 

Noul 4ever va fi una dintre cele 10 mașini electrice pe care Renault și-a promis să le lanseze până în 2025. Ulterior, compania se așteaptă să producă aproximativ un milion de vehicule electrice până până în 2030, utilizând atât platforma CMF-BEV, cât și platforma CMF-EV destinată vehiculelor mai mari, care stă la baza modelelor MeganeE și a Nissan Ariya. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>