Proiectul pentru Autostrada A10 Sebeș – Turda a fost finalizat în proporție de 98%

Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda este finalizat în proporție de 98% având o lungime de 24.25 kilometri. Zilnic, cozile de mașini se întind pe câțiva kilometri între localitățile Alba Iulia și Aiud, din cauza proiectului care nu a fost finalizat încă complet. 

Odată cu deschiderea tronsonului, vor intra în folosință alți 4,5 kilometri de autostradă de pe loturile adiacente, care nu puteau fi folosiți înainte. „Pe Sebeș – Turda Lotul 2 sunt 29 de kilometri care se vor termina anul ăsta. Trebuie ca cineva să fie foarte-foarte rău intenționat să nu se întâmple asta. Sunt la 98%, mai sunt de pus parapeți mediani, foarte puțin strat de uzură,” a declarat fostul ministru jurnaliștilor. 

Contractul care stă la baza proiectului a fost semnat în 2014 și are o valoare de 549.33 milioane lei, fără TVA. În luna iulie din acest an, site-ul oficial al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) indica un stadiu fizic al lucrărilor pe acest lot 2 de 88.5%.

Sursă: hotnews.ro

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>