Productia de masini din Marea Britanie a scazut cu 27,3% in luna ianuarie

Marea Britanie a inregistrat o scadere drastica a productiei de masini, de pana la 27,3% pentru luna trecuta, devenind cea mai slaba productie a industriei auto din ultimul deceniu, conform ultimelor cifre raportate de Societatea producatorilor si comerciantilor de autovehicule (SMMT).

Doar 86.052 de vehicule au fost produse in ianuarie 2021, adica cu 32.262 mai putine fata de luna ianuarie a anului trecut. 

SMMT a enumerat o serie de probleme globale care au stat la baza principalelor motive ale scaderii productiei, in top clasandu-se dificultatea de adaptare la noua legislatie comerciala post-Brexit si efectele continue ale pandemiei. 

brexit concept – double exposure of flag and Westminster Palace with Big Ben,Image: 528453129, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no

Chiar daca Marea Britanie se confrunta cu o scadere a productiei in sens larg, se pare ca numarul de vehicule electrice si hibride plug-in a crescut in cursul lunii, in ciuda faptului ca producatorii continua sa se pregateasca pentru interdictia guvernului britanic.  Asadar, producatorii britanici se pot bucura de o crestere cu pana la 18,9%, comparativ cu luna ianuarie a anului trecut, rezultand ca unul din patru vehicule construite in U.K. sunt electrificate. 

Guvernul a specificat ca ideal ar fi ca reprezentantele auto sa se deschida ianainte de jumatatea lunii aprilie, aceasta reprezentand cea mai eficienta cale de recuperare a productiei auto din Marea Britanie. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>